tufa de rozmarin

Doriti sa va asigurati imbunatatirea circulatiei periferice si mai ales cresterea fluxului sanguin spre creier ?

Imbogatiti-va dieta cu rozmarin, iarba aromatica ce da savoare mancarurilor si care are multiple proprietati benefice pentru sanatate. Prin ingerarea sa ca atare cat si prin simpla adulmecare a mirosului, rozmarinul stimuleaza memoria si capacitatea de concentrare imbunatatind circualtia la nivel cerebral, avand puterea de a evita aparitia bolii Alzeihmer. Bogat in nutrienti esentiali, in vitamina B6, vitamina C,vitamina E, fier, calciu, bor, magneziu, mangan, potasiu, seleniu, zinc,  constituie un bun tonic pentru trup si minte. Astfel, are capacitatea de a imbunatati semnificativ circulatia sangelui, pe cea pulmonara, cea periferica in special, fiind util in dureri musculare, un bun antispastic, combatand afectiunile articulare, evitand aparitia artrozei si a gutei. Regleaza tensiunea, mai ales pe cea intracraniana reducand durerile de cap, migrenele dispar prin aromoterapia cu ulei de rozmarin, care ajuta si la eliminarea cosmarurilor si a insomniei. Regenereaza pielea, ii reface structurile subcutanate, conferindu-i elasticitatea si aspectul tanar. Posedand substante cu puternic efect antioxidant, rozmarinul are si actiune antiinflamatoare, eliminand complicatiile hepatice, pulmonare si ale inimii. Rozmarinul are capacitatea de a neutraliza toxinele, stimuland enzime hepatice de detoxifiere, ajutand digestia, ferindu-ne de bolile intestinale. Prin stimularea arderii grasimilor, combate obezitatea, fiind indicat in scaderea colesterolului nociv, in combaterea aterosclerozei, fiind util in preventia infarctului miocardic. Rozmarinul protejeaza organismul impotriva cancerului, fiind o sursa bogata de polifenoli si flavonoide. Rozmarinul este indicat in convalescente si anemii, fiind un bun stimulent al imunitatii. Are proprietati diuretice, inlaturand cu succes retentia de apa. Avand si calitati afrodisiace, rozmarinul se recomanda in stimularea vitalitatii sexuale.

rozmarin inflorit

In bucatarie, rozmarinul este vestit din antichitate, astazi fiind maestru in aromatizarea carnurilor, in special a celei de miel, cat si a legumelor. Bucataria mediteraneeana il rasfata si in sosuri si branzeturi. Uleiul de rozmarin, devenit celebru in timp, confera maximum de savoare preparatelor.

crenguta de rozmarin

 

 

 

Categorie: Pastila de sanatate

Lasa un comentariu


Ultimele articole

SUC DE ZMEURA,...

Adaugat pe 1 Sep, 2014

1 Comentariu

POGACELE INTEGRALE, CU...

Adaugat pe 30 Aug, 2014

0 Comentarii

PANSELUTA SALBATICA (TREI...

Adaugat pe 28 Aug, 2014

0 Comentarii

ARDEI UMPLUTI CU...

Adaugat pe 27 Aug, 2014

1 Comentariu

FASOLE VERDE, CU...

Adaugat pe 25 Aug, 2014

0 Comentarii

CIORBA DE FASOLE...

Adaugat pe 23 Aug, 2014

0 Comentarii

CARTOFI FIERTI IN...

Adaugat pe 21 Aug, 2014

0 Comentarii

SALSA DE ROSII,...

Adaugat pe 20 Aug, 2014

0 Comentarii

SUC RECE DE...

Adaugat pe 18 Aug, 2014

0 Comentarii

MERE IN VIN...

Adaugat pe 16 Aug, 2014

0 Comentarii

PARTENERI

  • WebEfektiv - Webdesign | Foto | Print