tufa de rozmarin

Doriti sa va asigurati imbunatatirea circulatiei periferice si mai ales cresterea fluxului sanguin spre creier ?

Imbogatiti-va dieta cu rozmarin, iarba aromatica ce da savoare mancarurilor si care are multiple proprietati benefice pentru sanatate. Prin ingerarea sa ca atare cat si prin simpla adulmecare a mirosului, rozmarinul stimuleaza memoria si capacitatea de concentrare imbunatatind circualtia la nivel cerebral, avand puterea de a evita aparitia bolii Alzeihmer. Bogat in nutrienti esentiali, in vitamina B6, vitamina C,vitamina E, fier, calciu, bor, magneziu, mangan, potasiu, seleniu, zinc,  constituie un bun tonic pentru trup si minte. Astfel, are capacitatea de a imbunatati semnificativ circulatia sangelui, pe cea pulmonara, cea periferica in special, fiind util in dureri musculare, un bun antispastic, combatand afectiunile articulare, evitand aparitia artrozei si a gutei. Regleaza tensiunea, mai ales pe cea intracraniana reducand durerile de cap, migrenele dispar prin aromoterapia cu ulei de rozmarin, care ajuta si la eliminarea cosmarurilor si a insomniei. Regenereaza pielea, ii reface structurile subcutanate, conferindu-i elasticitatea si aspectul tanar. Posedand substante cu puternic efect antioxidant, rozmarinul are si actiune antiinflamatoare, eliminand complicatiile hepatice, pulmonare si ale inimii. Rozmarinul are capacitatea de a neutraliza toxinele, stimuland enzime hepatice de detoxifiere, ajutand digestia, ferindu-ne de bolile intestinale. Prin stimularea arderii grasimilor, combate obezitatea, fiind indicat in scaderea colesterolului nociv, in combaterea aterosclerozei, fiind util in preventia infarctului miocardic. Rozmarinul protejeaza organismul impotriva cancerului, fiind o sursa bogata de polifenoli si flavonoide. Rozmarinul este indicat in convalescente si anemii, fiind un bun stimulent al imunitatii. Are proprietati diuretice, inlaturand cu succes retentia de apa. Avand si calitati afrodisiace, rozmarinul se recomanda in stimularea vitalitatii sexuale.

rozmarin inflorit

In bucatarie, rozmarinul este vestit din antichitate, astazi fiind maestru in aromatizarea carnurilor, in special a celei de miel, cat si a legumelor. Bucataria mediteraneeana il rasfata si in sosuri si branzeturi. Uleiul de rozmarin, devenit celebru in timp, confera maximum de savoare preparatelor.

crenguta de rozmarin

 

 

 

Categorie: Pastila de sanatate

Lasa un comentariu


Ultimele articole

CUM VA HIDRATATI...

Adaugat pe 4 Jul, 2015

0 Comentarii

CIRESE PIETROASE, CU...

Adaugat pe 2 Jul, 2015

0 Comentarii

SORBET DE PEPENE...

Adaugat pe 1 Jul, 2015

0 Comentarii

MAZARE FIARTA CU...

Adaugat pe 29 Jun, 2015

0 Comentarii

ROINITA (MELISA)

Adaugat pe 27 Jun, 2015

0 Comentarii

CONOPIDA SI NALBA,...

Adaugat pe 25 Jun, 2015

0 Comentarii

SUPA PICANTA DE...

Adaugat pe 24 Jun, 2015

0 Comentarii

NALBA

Adaugat pe 22 Jun, 2015

0 Comentarii

PATEU DE SOMON

Adaugat pe 20 Jun, 2015

0 Comentarii

TARTA VEGETARIANA, CU...

Adaugat pe 18 Jun, 2015

0 Comentarii

PARTENERI

  • WebEfektiv - Webdesign | Foto | Print