Un tort vegan, diafan si nutritiv. Eleganta sa este menita sa armonizeze cu sarbatoarea de azi, Sf. Petru si Pavel si cu specialul eveniment fericit, ce marcheaza destinul copiilor mei.
CASA DE PIATRA Silvia Denisa si Silvian Tiberiu !!!
INGREDIENTE :
Pentru blat
– 125 gr alune crude
– 175 gr stafide negre
– o lingura suc de lamaie
Pentru crema lila
– 250 gr alune crude
– 500 gr zmeura proaspata, de padure
– o lingura de ulei de cocos, bio
– o lingura de sirop de agave
Pentru crema alba
– 125 gr alune crude
– o lingurita de flori de lavanda
– o lingura de ulei de cocos, bio
– o lingura de sirop de agave
PREPARARE:
Alunele crude (500 gr in total) se lasa la inmuiat 12 ore in apa, apoi se scurg.
Se stirvesc in robot, pana se obtine o pasta omogena, care se imparte in 4 parti, cate o parte pentru blat si crema alba, iar 2 parti pentru crema lila. Stafidele se inmoaie in apa 20 minute, apoi se amesteca cu pasta de alune, in robot, pana se omogenizeaza.
Se adauga apoi si sucul de lamaie, se amesteca si compozitia de blat este gata. Se introduce in frigider, sa capete consistenta. Intre timp, se spala in strecuratoare, sub jet de apa, zmeura. Se lasa la scurs, apoi se adauga peste 2 parti din pasta de alune.
Se adauga si siropul de agave, apoi uleiul de nuca de cocos si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se introduce in congelator pentru a se inchega bine. Pentru crema alba, florile de lavanda se spala, se usuca cu-n servetel si se adauga peste pasta de alune.
Se mai adauga siropul de agave si uleiul de cocos, apoi se mixeaza totul bine. Eu am modelat tortul, am format mai intai blatul, am adaugat prima crema, apoi a doua si am reintrodus intregul ansamblu la frigider pentru consistenta.
Sa fie fericiti, sa aiba un drum frumos si lin impreuna!
Multumim pentru tot , speram ca Dumnezeu sa ii calauzeasca pe drumul corect, pentru a avea o viata implinita !