Un concentrat proteic, caruia frunzele de coriandru ii asigura atat aroma si prospetimea, cat si buna metabolizare in organism.
INGREDIENTE :
– 500 gr file de salau (am folosit congelat)
– 2 cepe verzi
– 2 ardei verzi
– 3 oua
– 150 gr iaurt de capra (smantana)
– 3 linguri de ulei de masline extravirgin
– 3 foi de dafin
– ½ lingurita de piper
– sare, dupa gust
– frunze de coriandru, bio (de la magazine naturiste), dupa gust
PREPARARE:
Fileul de salau se spala si se feliaza.
Cepele si ardeii se spala, se curata si se toaca, apoi, impreuna cu pestele, se aseaza intr-un recipient pentru cuptor, se sareaza putin, se adauga 150 ml apa, se introduc in cuptor si se lasa sa fiarba incet. Intre timp se bat ouale bine, se adauga cativa stropi de apa rece pentru a se incorpora bine iaurtul, se adauga si acesta si se bat in continuare, pentru omogenizare. Cand pestele s-a patruns, se adauga foile de dafin si piperul, apoi se toarna amestecul de oua si iaurt, potrivit de sare.
Se adauga si uleiul de masline, se amesteca usor, tinand recipientul de manere, sa patrunda uleiul. Se reintroduce in cuptor, cu tot ansamblul, se lasa la foc mic, cam 10 minute, pana se incheaga si se rumeneste. Se scoate apoi din cuptor.
Se lasa putin sa se raceasca, se desprinde de pe marginile vasului cu o spatula, se rastoarna pe un platou, cu fata in jos, apoi se acopera cu alt platou si se intoarce, ramanand cu fata in sus, pe cel de-al doilea. Se adauga frunzele de coriandru, dupa bunul plac.
Se feliaza si se poate consuma atat calda, cat si rece, este la fel de apetisanta.