Pentru sarbatoarea Rusaliilor, o friptura pregatita usor, fara adaos de grasimi si imbogatita cu aroma cimbrului de gradina.
INGREDIENTE:
– 2 pulpe de miel
– 3 capatani de usturoi
– 2 cepe
– 8 crengute de cimbru
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Pulpele de miel se spala bine, se curata de pielite, se impaneaza cu cateii de usturoi a 2 dintre capatani, se aseaza in cratita pentru cuptor, se sareaza, se adauga apa pana la jumatate si se introduc in cuptor, se lasa sa fiarba la foc mic, se intorc de pe o parte pe alta, pana se patrund si se rumenesc pe ambele parti. Ceapa se spala, se curata si se taie rondele, apoi impreuna cu crengutele de cimbru, asezoneaza friptura.
Se mai lasa 10 minute in cuptor, la temperatura moderata, sa se intrepatrunda aromele. Se scoate din cuptor, se garniseste cu usturoiul proaspat ramas si rondele de ceapa si se serveste cu patrunjel verde pentru usurarea digestiei, alaturi de diverse salate.